Przejdź do treści

MCFactory

Nasza oferta

Zobacz:

Zalety mikrokapsułek

Dlaczego mikrokapsułka?

Bo może więcej!

To mała sfera o średnicy:

  • od 30 do 100 μm
  • od 500 do 1500 μm
  • od 4000 do 7000 μm


składa się przykładowo z biopolimerowej otoczki (alginian, karagen, chitozan, agar, pektyna, ksantan) ochraniającej zamknięty w środku rdzeń. Mikrokapsułka istnieje po to, aby dostarczać substancje aktywne na sposoby nieosiągalne dla tradycyjnych metod.

Naturalność
Surowiec w 100% wegański 

Długotrwałość
Otoczka chroni rdzeń aktywny, dzięki czemu zapewnia mu dłuższą przydatność do spożycia

Prezencja
Te małe drobinki po prostu świetnie wyglądają w produkcie oraz jednocześnie podbijają walory smakowe

Innowacyjność
Technologia na światowym poziomie, dostępna tu – na miejscu.

 

Zalety mikrokapsułkowania

Kontrolowane i stopniowe uwalnianie substancji aktywnej

Stabilizacja nietrwałych i wrażliwych składników, ochrona przed światłem, tlenem, wilgocią, itd.

Ochrona przed zanieczyszczeniami mikrobiologicznymi

Maskowanie niepożądanego smaku, zapachu, poprawa tekstury

Ochrona substancji aktywnej przed ubytkiem spowodowanym odparowaniem

Przedłużenie trwałości substancji aktywnej

Produkty kosmetyczne

Dzięki nowym możliwościom technologicznym jakie daje mikrokapsułkowanie poprzez mikrowykraplanie, możemy tworzyć nowe kosmetyki, lub zdecydowanie poprawiać właściwości już wprowadzonych na rynek kosmetyków.

Zapewniamy profesjonalną, kompleksową usługę, począwszy od analizy potrzeb Klienta, po usługi produkcyjne.

Mikrokapsulacja ma bardzo szerokie zastosowanie w przemyśle kosmetycznym. Daje możliwość łączenia niekompatybilnych składników oraz pozwala na zamykanie nietrwałych substancji aktywnych. Enkapsulacja pozwala na zamykanie wielu substancji o wysoce pożądanych właściwościach kosmetycznych, m.in. ekstraktów roślinnych, olejów kosmetycznych, witamin, peptydów, substancji chroniących przed UV, antyoksydantów.



Oferujemy

Zalety

Nowe kosmetyki i ulepszenia

Dzięki mikrokapsułkowaniu możemy tworzyć nowe kosmetyki, lub zdecydowanie poprawiać właściwości już wprowadzonych na rynek kosmetyków.

Poprawione stosowanie składników aktywnych

Mikrokapsułki mają bardzo szerokie zastosowanie w przemyśle kosmetycznym.
Dają możliwość łączenia niekompatybilnych składników oraz pozwalają na zamykanie nietrwałych substancji aktywnych.

Stosowanie nowych składników

Enkapsulacja pozwala na zamykanie wielu substancji o wysoce pożądanych właściwościach kosmetycznych, m.in. ekstraktów roślinnych, olejów kosmetycznych, witamin, peptydów, substancji chroniących przed UV, antyoksydantów.

Produkty spożywcze

Technologia mikrokapsułkowania pozwala na wniesienie nowej jakości do produktów spożywczych. Mikrokapsułki mogą utrwalić aromat oraz smak w potrawach, wydłużyć datę ważności czy posłużyć jako unikalny dekorator dań. Ponadto dzięki enkapsulacji w produktach spożywczych mogą znaleźć się prozdrowotne składniki aktywne, chronione przez otoczkę przed rozpuszczeniem czy uszkodzeniami.

Zastosowanie

Dressingi

Jogurty

Sosy

Masło

Bubble tea

Przyprawy

Dekoracje

Wyroby cukiernicze

Przykładowe realizacje

Wypełnij formularz i poznaj szczegóły!

Przygotowaliśmy specjalny formularz "Twoja mikrokapsułka" pozwalający przesłać nam szacunkowe dane dotyczące Państwa wymogów i wrócić z gotową propozycją!