Nasza oferta
- Nasza specjalność
Dlaczego mikrokapsułka?
Bo może więcej!
To mała sfera o średnicy:
- od 30 do 100 μm
- od 500 do 1500 μm
- od 4000 do 7000 μm
składa się przykładowo z biopolimerowej otoczki (alginian, karagen, chitozan, agar, pektyna, ksantan) ochraniającej zamknięty w środku rdzeń. Mikrokapsułka istnieje po to, aby dostarczać substancje aktywne na sposoby nieosiągalne dla tradycyjnych metod.
Naturalność
Surowiec w 100% wegański
Długotrwałość
Otoczka chroni rdzeń aktywny, dzięki czemu zapewnia mu dłuższą przydatność do spożycia
Prezencja
Te małe drobinki po prostu świetnie wyglądają w produkcie oraz jednocześnie podbijają walory smakowe
Innowacyjność
Technologia na światowym poziomie, dostępna tu – na miejscu.
- Dlaczego mikrokapsułka?
Zalety mikrokapsułkowania
Kontrolowane i stopniowe uwalnianie substancji aktywnej
Stabilizacja nietrwałych i wrażliwych składników, ochrona przed światłem, tlenem, wilgocią, itd.
Ochrona przed zanieczyszczeniami mikrobiologicznymi
Maskowanie niepożądanego smaku, zapachu, poprawa tekstury
Ochrona substancji aktywnej przed ubytkiem spowodowanym odparowaniem
Przedłużenie trwałości substancji aktywnej
- Zastosowanie mikrokapsułki
Produkty kosmetyczne
Dzięki nowym możliwościom technologicznym jakie daje mikrokapsułkowanie poprzez mikrowykraplanie, możemy tworzyć nowe kosmetyki, lub zdecydowanie poprawiać właściwości już wprowadzonych na rynek kosmetyków.
Zapewniamy profesjonalną, kompleksową usługę, począwszy od analizy potrzeb Klienta, po usługi produkcyjne.
Mikrokapsulacja ma bardzo szerokie zastosowanie w przemyśle kosmetycznym. Daje możliwość łączenia niekompatybilnych składników oraz pozwala na zamykanie nietrwałych substancji aktywnych. Enkapsulacja pozwala na zamykanie wielu substancji o wysoce pożądanych właściwościach kosmetycznych, m.in. ekstraktów roślinnych, olejów kosmetycznych, witamin, peptydów, substancji chroniących przed UV, antyoksydantów.
Oferujemy
- Peeling na bazie mikrokapsułek z dodatkiem substancji nawilżających i natłuszczających
- Mikrokapsułki w kremach
- Mikrokapsułki w płynach kosmetycznych
- Mikrokapsułki w kosmetykach
Zalety
Nowe kosmetyki i ulepszenia
Dzięki mikrokapsułkowaniu możemy tworzyć nowe kosmetyki, lub zdecydowanie poprawiać właściwości już wprowadzonych na rynek kosmetyków.
Poprawione stosowanie składników aktywnych
Mikrokapsułki mają bardzo szerokie zastosowanie w przemyśle kosmetycznym.
Dają możliwość łączenia niekompatybilnych składników oraz pozwalają na zamykanie nietrwałych substancji aktywnych.
Stosowanie nowych składników
Enkapsulacja pozwala na zamykanie wielu substancji o wysoce pożądanych właściwościach kosmetycznych, m.in. ekstraktów roślinnych, olejów kosmetycznych, witamin, peptydów, substancji chroniących przed UV, antyoksydantów.
- Zastosowanie mikrokapsułki
Produkty spożywcze
Technologia mikrokapsułkowania pozwala na wniesienie nowej jakości do produktów spożywczych. Mikrokapsułki mogą utrwalić aromat oraz smak w potrawach, wydłużyć datę ważności czy posłużyć jako unikalny dekorator dań. Ponadto dzięki enkapsulacji w produktach spożywczych mogą znaleźć się prozdrowotne składniki aktywne, chronione przez otoczkę przed rozpuszczeniem czy uszkodzeniami.
Zastosowanie
Dressingi
Jogurty
Sosy
Masło
Bubble tea
Przyprawy
Dekoracje
Wyroby cukiernicze
Przykładowe realizacje
- Kawior molekularny jako smarowidło do pieczywa np. o smaku żurawinowym, pomarańczowym
- Kapsułki smakowe do różnorodnych produktów np. miętowe kapsułki do czekolady
- Bubble tea o różnych smakach, np. kawowym
- Kapsułki olejowe z zamkniętymi przyprawami np. czosnek, chili, pomarańcza
- Kapsułki prozdrowotne np. olej lniany, olej z czarnuszki z czekoladą
- Kapsułki dekoracyjne do wyrobów cukierniczych
- Kapsułki z postbiotykami jako dodatek do lodów
Wypełnij formularz i poznaj szczegóły!
Przygotowaliśmy specjalny formularz "Twoja mikrokapsułka" pozwalający przesłać nam szacunkowe dane dotyczące Państwa wymogów i wrócić z gotową propozycją!